top of page

Απώλεια βάρους: 6 Στρατηγικές Επιτυχίας



Άλλαξε το βάρος σου | Άλλαξε την ζωή σου Πώς να χάσεις τα κιλά που θέλεις και να μείνεις για πάντα αδύνατη/αδύνατος. Για να λάβεις το πρόγραμμα κάνε κλικ εδώ!

Εκατοντάδες μοντέρνες δίαιτες, προγράμματα απώλειας βάρους και ξεκάθαρες απάτες, υπόσχονται γρήγορη και εύκολη απώλεια βάρους.


Ωστόσο, το θεμέλιο της επιτυχημένης απώλειας βάρους παραμένει μια υγιεινή, ελεγχόμενη σε θερμίδες δίαιτα, σε συνδυασμό με αυξημένη σωματική δραστηριότητα.

Για επιτυχημένη, μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους, πρέπει να κάνεις μόνιμες αλλαγές στον καθημερινό τρόπο ζωής και τις συνήθειες σου.

Πώς το κάνουμε αυτό;

Ακολούθησε αυτές τις έξι στρατηγικές για επιτυχία στην απώλεια βάρους.

1. Βεβαιώσου ότι είσαι έτοιμος /έτοιμη Η μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και μακροπρόθεσμη δέσμευση.


Αν και δεν θέλεις να αναβάλλεις την απώλεια βάρους επ' αόριστον, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι είσαι έτοιμος / έτοιμη να κάνεις μόνιμες αλλαγές στις διατροφικές σου συνήθειες και στα επίπεδα σωματικής σου δραστηριότητας.


Ρώτησε τον εαυτό σου τις ακόλουθες ερωτήσεις, για να προσδιορίσεις τον βαθμό ετοιμότητά σου:

  1. Έχω κίνητρο να χάσω βάρος;

  2. Χρησιμοποιώ το φαγητό ως μέσο για να αντιμετωπίσω προκλήσεις της καθημερινότητας;

  3. Είμαι έτοιμος να μάθω ή να χρησιμοποιήσω άλλες στρατηγικές για να αντιμετωπίσω το άγχος;

  4. Είμαι διατεθειμένος να αλλάξω διατροφικές συνήθειες;

  5. Έχω τον απαραίτητο χρόνο για να κάνω αυτές τις αλλαγές;

  6. Έχω την υποστήριξη από τους δικούς μου ανθρώπους;


2. Βρες το εσωτερικό σου κίνητρο Κάνε μια λίστα με αυτά που είναι σημαντικά για εσένα, είτε πρόκειται για την εμφάνιση σου στις επερχόμενες διακοπές είτε για την βελτίωση της υγεία σου.


Στη συνέχεια, βρες έναν τρόπο να βεβαιωθείς ότι μπορείς να υπενθυμίζεις την λίστα σου στον εαυτό σου, τις στιγμές του πειρασμού.

3. Θέσε στόχους διαδικασίας Όταν βάζεις στόχους, σκέψου τους στόχους τόσο της διαδικασίας όσο και του αποτελέσματος.


Το «Θα περπατώ κάθε μέρα για 30 λεπτά» είναι ένα παράδειγμα στόχου διαδικασίας.


Το "Θα χάσω 10 κιλά" είναι ένα παράδειγμα στόχου αποτελέσματος.

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις έναν στόχο αποτελέσματος, αλλά θα πρέπει να σίγουρα να θέσεις στόχους διαδικασίας στον εαυτό σου, επειδή η αλλαγή των συνηθειών σου είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους.

4. Απόλαυσε πιο υγιεινές τροφές Η υιοθέτηση ενός νέου τρόπου διατροφής που προωθεί την απώλεια βάρους πρέπει να περιλαμβάνει μείωση της συνολικής πρόσληψης θερμίδων.

Αλλά η μείωση των θερμίδων δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τη γεύση, την ικανοποίηση ή ακόμα και την ευκολία προετοιμασίας του γεύματος.

Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείς να μειώσεις την πρόσληψη θερμίδων είναι τρώγοντας περισσότερα τρόφιμα φυτικής προέλευσης - φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως.


Προσπάθησε να διασφαλίσεις μια ποικιλία που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου χωρίς να εγκαταλείψεις τη γεύση και την απόλαυση.

5. Προσκάλεσε την κίνηση στη ζωή σου Ενώ μπορείς να χάσεις βάρος χωρίς άσκηση, η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να κάνει το όλο εγχείρημα πολύ πιο εύκολο αλλά και πιο διασκεδαστικό.

Η άσκηση προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η τόνωση της διάθεσης, η ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος και η μείωση της αρτηριακής πίεσης.


Η άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση της απώλειας βάρους.


Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που διατηρούν την απώλεια βάρους τους μακροπρόθεσμα έχουν τακτική σωματική δραστηριότητα.

6. Άλλαξε την οπτική σου Δεν αρκεί να καταναλώνεις υγιεινές τροφές και να ασκείσαι μόνο για λίγες εβδομάδες ή και μήνες εάν στοχεύεις σε μακροπρόθεσμη, επιτυχημένη διαχείριση βάρους.


Αυτές οι συνήθειες πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής.


Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής ξεκινούν με μια ειλικρινή ματιά στα διατροφικά σου πρότυπα και την καθημερινή ρουτίνα.

Αφού αξιολογήσεις τις προσωπικές σου προκλήσεις για την απώλεια βάρους, δοκίμασε να επεξεργαστείς μια στρατηγική για να αλλάξεις σταδιακά συνήθειες και συμπεριφορές που έχουν σαμποτάρει τις προηγούμενες προσπάθειές σου.


Στη συνέχεια, προχώρησε πέρα από την απλή αναγνώριση των προκλήσεων. Σχεδίασε τον τρόπο αντιμετώπισης τους.

Πιθανότατα θα βιώσεις κάποιες «ήττες» στην πορεία.


Αλλά αντί να τα παρατήσεις μετά από μια αποτυχία, ξεκίνησε απλά την επόμενη μέρα.

Θυμήσου ότι σχεδιάζεις να αλλάξεις τη ζωή σου.

Δεν θα γίνει μέσα σε ένα βράδυ.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το Άλλαξε το βάρος σου | Άλλαξε την ζωή σου — για να σε βοηθήσει να επιτύχεις μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους με ένα συνδυασμό πρωτοποριακών μεθόδων, τεχνικών και εργαλείων, που στοχεύουν στο μυαλό (σκέψεις) και στην καρδιά (συναισθήματα) και ρυθμίζουν την πείνα, μειώνουν την ανάγκη κατανάλωσης αχρείαστων θερμίδων και επιφέρουν αλλαγή των αποδυναμωτικών συνηθειών με νέες, πολύ πιο βοηθητικές.

Το ολιστικό πρόγραμμα σε διδάσκει πώς να αλλάξεις τη σχέση σου με το φαγητό και την άσκηση και σου δίνει τα εργαλεία για να κάνεις μακροπρόθεσμες αλλαγές για διαρκή απώλεια βάρους.


Αυτό σημαίνει ότι μόλις χάσεις το επιπλέον βάρος, θα έχεις επίσης τη γνώση για το πώς να συνεχίσεις να κάνεις υγιεινές επιλογές στο μέλλον.

Αγάπησε το σώμα σου στο εδώ και τώρα και αυτό θα στο ανταποδώσει.

Αυτή είναι μια υπόσχεση που μπορώ να σου την δώσω άφοβα.

Μία υπόσχεση που στηρίζεται στα επιτυχή αποτελέσματα όλων των πελατών μου, ανδρών και γυναικών που κατάφεραν να διαχειριστούν το σωματικό τους βάρος … για πάντα!

Σκοπός μου είναι να μοιραστώ μαζί σου όλες εκείνες τις τεχνικές και τα εργαλεία, που αποδεδειγμένα μπορούν να σε βοηθήσουν όχι μόνο να κατακτήσεις το ιδανικό βάρος αλλά και να το διατηρήσεις για πάντα.


Συνέχισε να διαβάζεις όσα μοιράζομαι μαζί σου και σου δίνω την υπόσχεση ότι θα αποκτήσεις μια αξιόπιστη εργαλειοθήκη για την διαχείριση του βάρους σου.


Έως την επόμενη συνάντησή μας, σου εύχομαι η κάθε μέρα να σε φέρνει και πιο κοντά στην επιτυχία των στόχων σου.


Και χαμογέλα σε κάθε ευκαιρία!


Όχι γιατί η ζωή είναι εύκολη, ή τέλεια, ή όπως ακριβώς θα την ήθελες, αλλά επειδή έχεις επιλέξει να είσαι ευτυχισμένη/ος και ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα που έχεις και όλα τα προβλήματα που ξέρεις ότι δεν έχεις.


Επέτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για την εμπιστοσύνη σου.


Νίκος Σαπουντζής, MBA MSc

End Results Certified Life & Business Coach

Speaker | Seminar & Workshop Leader | Συγγραφέας


ΥΓ.#1 Το πρόγραμμα "Άλλαξε το βάρος σου, Άλλαξε τη ζωή σου", θα σου προσφέρει όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να αρχίσεις να κάνεις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, ώστε να αισθανθείς πιο υγιής, να έχεις περισσότερη ενέργεια και να αρχίσεις να χαίρεσαι περισσότερο τη ζωή σου.


Για να ξεκινήσεις τα συναρπαστικά βήματα αυτής της διαδρομής κάνε κλικ εδώ


ΥΓ.#2 Ενώ αν είσαι από τους ανθρώπους που επιθυμούν να είναι πιο επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι μέσα στη σχέση τους, την ζωή και τα επαγγελματικά τους και θέλεις να σε βοηθήσω προσωπικά, τότε κάνε κλικ εδώ για να δεις όλες τις λεπτομέρειες για μια πιθανή συνεργασία μας.


Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page