top of page

Δώδεκα τύποι συναισθηματικής πείνας που σε κάνουν να σπάσεις τη διατροφή σου



Άλλαξε το βάρος σου | Άλλαξε την ζωή σου Πώς να χάσεις τα κιλά που θέλεις και να μείνεις για πάντα αδύνατη/αδύνατος. Για να λάβεις το πρόγραμμα κάνε κλικ εδώ!

Σήμερα, βουτάμε στα βαθιά και οπλιζόμαστε με θάρρος και γενναιότητα.

Παρακάτω είναι οι δώδεκα τύποι συναισθηματικής πείνας που πυροδοτούν ανεξέλεγκτες διατροφικές συνήθειες.


Καθώς διαβάζεις τη λίστα, αναρωτήσου αν κάποιο από τα παρακάτω εμφανίζεται με κάποια συχνότητα στη ζωή σου.


Εάν χρησιμοποιείς το φαγητό με οποιονδήποτε από τους τρόπους που αναφέρονται παρακάτω, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η συναισθηματική πείνα είναι ο πραγματικός λόγος που παλεύεις με περισσευούμενα κιλά.

Τύπος 1. Τροφή: Η ενήλικη πιπίλα μου

Εάν πεινάς πολύ όταν νιώθεις θυμό, κατάθλιψη, άγχος, πλήξη ή μοναξιά, χρησιμοποιείς το φαγητό για να αμβλύνεις τον πόνο που προκαλούν αυτά τα συναισθήματα.

Τύπος 2. Πιο καλή η μοναξιά (παρέα με πίτσα και παγωτό)

Αν αντιδράς με το να πεινάς όταν οι άλλοι σε εκμεταλλεύονται, σε μειώνουν ή σε θεωρούν δεδομένο, τρως για να αποφύγεις την αντιπαράθεση.

Τύπος 3. Ο ένας πιστός μου φίλος

Αν λαχταράς φαγητό όταν έχεις ένταση στις στενές σου σχέσεις, τρως για να αποφύγεις τον πόνο της απόρριψης ή του θυμού.

Τύπος 4. Όταν μασάω δεν μπορώ να ακούσω τον εσωτερικό μου κριτή

Αν τείνεις να χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου «ηλίθιο», «τεμπέλη» ή «χαμένο», τρως για να μειώσεις το αισθήματα ματαίωσης προς τον εαυτό σου.

Τύπος 5. Δεν έχω αγάπη αλλά τουλάχιστον έχω φαγητό

Εάν η πείνα σου ενεργοποιείται επειδή οι στενές σου σχέσεις δεν ικανοποιούν κάποια βασική ανάγκη όπως η εμπιστοσύνη ή η ασφάλεια, χρησιμοποιείς το φαγητό για να προσπαθήσεις να καλύψεις το κενό.

Τύπος 6. Το φαγητό μπορεί να γεμίσει ό,τι λείπει από το παρελθόν μου

Αν τρως για να αναπληρώσεις τη συναισθηματική στέρηση που βίωσες ως παιδί, τρως για να ισοφαρίσεις το σκορ σε ένα υποτιθέμενο αγώνα, που δεν έχει λήξει ποτέ για εσένα.

Τύπος 7. Μη μου λες τι να φάω

Αν τρως για να διεκδικήσεις την ανεξαρτησία σου επειδή δεν θέλεις να σου πει κανείς τι να κάνεις, τρως για να επαναστατήσεις.

Τύπος 8. Είμαι πολύ απασχολημένος με το φαγητό για να ρισκάρω

Εάν η όρεξή σου ανοίγει όταν αντιμετωπίζεις νέες προκλήσεις, τρως για να προστατεύσεις τον εαυτό σου από τον φόβο της αποτυχίας.

Τύπος 9. Έρωτες και άλλες αηδίες... Θα προτιμούσα να την πέσω στη σοκολάτα

Εάν μπουκώνεσαι για να αποφύγεις τη σεξουαλικότητά σου - είτε για να μην σε επιθυμεί κανείς, είτε για να κρυφτείς από συναντήσεις «υψηλής οικειότητας» - τρως για να προστατεύσεις τον εαυτό σου από το να νιώσεις ευάλωτος / η απέναντι σε ένα άλλο ανθρώπινο πλάσμα.

Τύπος 10. Χρησιμοποιώ το σώμα μου ως πεδίο μάχης

Οι συναισθηματικοί τύποι, συχνά τρώνε για να ανταποδώσουν τα χτυπήματα σε όλους όσους τους έχουν πληγώσει, συχνά στο μακρινό παρελθόν.

Χρησιμοποιούν το σώμα τους ως πεδία μάχης για να λύσουν παλιές μνησικακίες. Αν το κάνεις αυτό, τρως για να εκδικηθείς ή για να ελέγξεις τον θυμό σου

Τύπος 11. Ο Πίτερ Παν ζει

Αν τρως για να νιώθεις ξέγνοιαστος, σαν παιδί, τρως για να μην αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις της ενηλικίωσης.

Τύπος 12. Φοβάμαι κρυφά να είμαι αδύνατη

Εάν τρως υπερβολικά, επειδή φοβάσαι να αδυνατίσεις, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, τρως για να αποφύγεις τον φόβο της αλλαγής.

Η συναισθηματική πείνα είναι πραγματική.

Είναι μέρος της ζωής μας.

Εάν αντιμετωπίσεις τα πράγματα που σε κάνουν να πεινάς συναισθηματικά, θα έχεις την ευκαιρία να εξελίξεις τον εαυτό σου.


Αν τρως κάθε φορά που πεινάς συναισθηματικά, θα χάσεις την ευκαιρία να χειριστείς τις αιτίες που σε αποδυναμώνουν και η συναισθηματική σου πείνα θα συνεχίσει να αυξάνεται μαζί με το βάρος σου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το Άλλαξε το βάρος σου | Άλλαξε την ζωή σου — για να σε βοηθήσει να επιτύχεις μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους με ένα συνδυασμό πρωτοποριακών μεθόδων, τεχνικών και εργαλείων, που στοχεύουν στο μυαλό (σκέψεις) και στην καρδιά (συναισθήματα) και ρυθμίζουν την πείνα, μειώνουν την ανάγκη κατανάλωσης αχρείαστων θερμίδων και επιφέρουν αλλαγή των αποδυναμωτικών συνηθειών με νέες, πολύ πιο βοηθητικές.

Το ολιστικό πρόγραμμα σε διδάσκει πώς να αλλάξεις τη σχέση σου με το φαγητό και την άσκηση και σου δίνει τα εργαλεία για να κάνεις μακροπρόθεσμες αλλαγές για διαρκή απώλεια βάρους.


Αυτό σημαίνει ότι μόλις χάσεις το επιπλέον βάρος, θα έχεις επίσης τη γνώση για το πώς να συνεχίσεις να κάνεις υγιεινές επιλογές στο μέλλον.

Αγάπησε το σώμα σου στο εδώ και τώρα και αυτό θα στο ανταποδώσει.

Αυτή είναι μια υπόσχεση που μπορώ να σου την δώσω άφοβα.

Μία υπόσχεση που στηρίζεται στα επιτυχή αποτελέσματα όλων των πελατών μου, ανδρών και γυναικών που κατάφεραν να διαχειριστούν το σωματικό τους βάρος … για πάντα!

Σκοπός μου είναι να μοιραστώ μαζί σου όλες εκείνες τις τεχνικές και τα εργαλεία, που αποδεδειγμένα μπορούν να σε βοηθήσουν όχι μόνο να κατακτήσεις το ιδανικό βάρος αλλά και να το διατηρήσεις για πάντα.


Συνέχισε να διαβάζεις όσα μοιράζομαι μαζί σου και σου δίνω την υπόσχεση ότι θα αποκτήσεις μια αξιόπιστη εργαλειοθήκη για την διαχείριση του βάρους σου.


Έως την επόμενη συνάντησή μας, σου εύχομαι η κάθε μέρα να σε φέρνει και πιο κοντά στην επιτυχία των στόχων σου.


Και χαμογέλα σε κάθε ευκαιρία!


Όχι γιατί η ζωή είναι εύκολη, ή τέλεια, ή όπως ακριβώς θα την ήθελες, αλλά επειδή έχεις επιλέξει να είσαι ευτυχισμένη/ος και ευγνώμων για όλα τα καλά πράγματα που έχεις και όλα τα προβλήματα που ξέρεις ότι δεν έχεις.


Επέτρεψέ μου να σε ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για την εμπιστοσύνη σου.


Νίκος Σαπουντζής, MBA MSc

End Results Certified Life & Business Coach

Speaker | Seminar & Workshop Leader | Συγγραφέας


ΥΓ.#1 Το πρόγραμμα "Άλλαξε το βάρος σου, Άλλαξε τη ζωή σου", θα σου προσφέρει όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να αρχίσεις να κάνεις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου, ώστε να αισθανθείς πιο υγιής, να έχεις περισσότερη ενέργεια και να αρχίσεις να χαίρεσαι περισσότερο τη ζωή σου.


Για να ξεκινήσεις τα συναρπαστικά βήματα αυτής της διαδρομής κάνε κλικ εδώ


ΥΓ.#2 Ενώ αν είσαι από τους ανθρώπους που επιθυμούν να είναι πιο επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι μέσα στη σχέση τους, την ζωή και τα επαγγελματικά τους και θέλεις να σε βοηθήσω προσωπικά, τότε κάνε κλικ εδώ για να δεις όλες τις λεπτομέρειες για μια πιθανή συνεργασία μας.


Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page